AktualitySamospráva

Ďakujeme za vzácny dar

poradna

 Vďaka 53 ľuďom, Mestu Zlaté Moravce, Národnej transfúznej služby Nitra, Miestnej organizácii Slovenského Červeného kríža sa podarilo zachrániť opäť niekoľko životov.

Za posledné tri roky padol rekord odberov tejto vzácnej tekutiny počas už pravidelnej akcie „Primátorskej kvapky krvi“, ktorá sa konala pod záštitou „Rádu Soveregn Order of Saint John of Jeruzalem“ dňa 11. 12. 2012 v Mestskom stredisku kultúry a športu v Zlatých Moravciach. Zúčastnilo sa jej 57 darcov, z toho 14, ktorí mali s odberom svoju prvú skúsenosť.

Pri tejto príležitosti je na mieste spomenúť pre nevedomosť viacerých z nás, že k odberu krvi nie je potrebné chodiť nalačno. Národná transfúzna služba upozorňuje, že odbery sa v Nitre vykonávajú počas celého dňa a sú pred nimi dovolené a odporúčané nielen ľahké raňajky, ale i obed. Je potrebné dodržiavať pitný režim a dokonca je lepšie, ak darca nepríde k odberu hladný, smädný a tým oslabený.

Najbližšie odbery krvi počas vyhlásených akcií v Zlatých Moravciach sa budú konať vo februári – Valentínska kvapka krvi a neskoršie Študentská kvapka krvi, ktoré budeme včas avizovať.

Ľ. Rosinská

[nggallery id=319]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button